Ademen jouw schoenen ook trainingsluchtjes uit? In de wasmachine, zoals ik gedaan heb, is niet goed voor je hardloopschoenen. Het gaat ten koste van de demping en de lijmlaag kan zelfs loslaten. Gelukkig hebben mijn hardloopschoenen hun ritje in de wasmachine overleefd! Het duurde wel even voordat ze droog waren en ik ze weer aan kon trekken.  Maar, wat dan wel ……….

Deo voor je schoenen
Lang geleden een keer geprobeerd. Een soort toiletspray voor je schoenen. Het belooft geurtjes te neutraliseren. Het resultaat een chemisch citroengeurtje met een zweem van zweet. Misschien had ik het verkeerde merk, maar ik vond het niet voor herhaling vatbaar.

Baking soda
Heb ik altijd in huis, want je kunt het niet alleen gebruiken om vieze geurtjes mee uit je schoenen te weren maar ook voor heel veel andere dingen Strooi een handjevol in je schoenen, een nachtje laten staan en je schoenen ademen geen zweetvoetengeur meer uit. Voor de duidelijkheid geen schoonmaaksoda maar baking soda (ja die waar je ook koekjes mee kunt bakken). Baking soda kun je trouwens ook goed gebruiken om je sportkleding geurvrij te krijgen (een half kopje toevoegen bij je wasmiddel in de trommel) en nog voor 39 andere dingen.

Nachtje in de vriezer
Zelf heb ik deze tip nog niet geprobeerd, meestal zit mijn vriezer propvol en is er geen plekje meer vrij voor een paar sportschoenen. Doe je schoenen in een dichtgeknoopte plastic zak en leg ze dan een nachtje in de diepvries. De kou doodt de bacteriën die zorgen voor de geur. Het klinkt als een logisch verhaal dus ik ga het zeker een keer proberen, als mijn vriezer wat minder vol zit.

Wodka
Als je alles al geprobeerd hebt en niks werkt, moet deze sweatkilertip een einde maken aan geurtjes in je schoenen. Meng 1/3 deel wodka met 2/3 deel water en vul hiermee een plantenspuit. Spray het in je schoenen en ook op de zachte delen aan de buitenkant. Een nachtje drogen en je sportvoetengeur is verdwenen.